Deelnemen en contact

Als jouw VSV of IGO geïnteresseerd is in deelname horen we dit graag van je. Je kunt het contactformulier invullen om met ons in contact te komen. Laat in ieder geval je naam, contactgegevens, en om welk VSV of IGO het gaat achter, dan nemen we snel contact met je op.

Eventuele vragen kun je ook via het contactformulier stellen.


Contactformulier

Best Practice Project
Best Practice Project
Twijfelen jullie nog over deelname aan het Best Practice Project? Dan gaan we graag een keer met jullie in gesprek om jullie vragen te beantwoorden, en hopelijk de twijfels weg te nemen. We zien zóveel mooie resultaten en weten zeker dat een van de best practices ook jullie op het lijf geschreven is.

Jullie kunnen starten met het implementeren van een van de Best Practices in december 2020 of in januari 2021. Of allebei, wanneer jullie er voor kiezen om niet één maar twee projecten te starten.

Een overzicht van de beschikbare best practices vind je hier: http://bestpracticeproject.nl/best-practices/

Wil je graag eens overleggen? Vul dan het contactformulier op de website in om een (bel/zoom)afspraak te maken! http://bestpracticeproject.nl/deelnemen-en-contact/

#verloskunde #geboortezorg #verloskunde #kraamzorg #gynaecologie #BestPractices
Best Practice Project
Best Practice Project is bij een Update over COVID-19 delen.
De afgelopen maanden ontvingen we minder aanmeldingen van VSV’s dan eerder. Dat vinden we jammer en zonde, want het subsidiegeld is beschikbaar voor jullie maar zal uiteindelijk verdwijnen.

Natuurlijk begrijpen wij als geen ander hoe dit komt. Iedereen, en met name de mensen in de ziekenhuizen, is overbelast vanwege Covid. Zorgverleners voelen weinig ruimte voor nieuwe projecten of extra werk.

Volkomen begrijpelijk, maar toch willen we nogmaals het Best Practice Project bij jullie onder de aandacht brengen. Omdat we geloven dat het ook juist in deze Covid-tijd enorm kan helpen om zoiets te doen.

Het Best Practice Project:
• Kan volledig online worden opgestart, begeleid, uitgevoerd en geïmplementeerd.
• Heeft voor jullie een externe projectleider beschikbaar (reeds betaald) die de kar kan trekken
• Heeft een aantal projecten die juist in deze tijden de ziekenhuizen kunnen ontlasten, zoals: vliezen breken in de eerste lijn na foleykatheter, kraamzorg plus en CTG in de eerste lijn.
• Versterkt de verbinding en de samenwerking tussen de lijnen. Zo kan bijvoorbeeld een commissie samenwerking & communicatie in Corona-tijd juist enorm helpen.

Deelname aan het Best Practice Project is niet perse een verzwaring van het werk, maar kan juist ook een verlichting geven en een boost aan de samenwerking.

In een tijd waarin we elkaar meer dan ooit nodig hebben kan dit juist erg fijn zijn. We zien dit bij de VSV’s waarmee we op dit moment aan de slag zijn, en bij de werkgroepen die het project hebben afgerond en inmiddels zelfstandig verder zijn.

Wil je graag met een van onze projectleiders een gesprek, om jullie situatie uit te leggen en samen te kijken naar wat er mogelijk is? Dan kan natuurlijk. Laat het ons weten door een mailtje te sturen aan marieke@mariekesmith.com.

Goed om te weten, de laatste mogelijkheid om deel te nemen is januari 2021.

Noortje van Duijnhoven, Marieke Smith en Ruth Evers

Projectteam

Marieke Smith

Ruth Evers,
Talmor

Noortje van Duijnhoven,
Radboud umc


Het Best Practice project wordt mogelijk gemaakt door..